Archiv článků

Kněžské svěcení v Havlíčkově Brodě

12.08.2013 13:11

 

S vděčností Pánu Bohu Vám oznamuji,

že o slavnosti Nanebevzetí Panny Marie 

ve čtvrtek dne 15. 8. 2013

při mši svaté v 17. 00 hodin

v kostele Nanebevzetí Panny Marie

v Havlíčkově Brodě

mi královéhradecký diecézní biskup 

Mons. Jan Vokál 

udělí

svátost kněžství 

Po skončení obřadu jste zváni k setkání

a občerstvení na farní zahradu.

Svátost kněžství přijme Josef Pecen – jáhen z Havlíčkova Brodu

 

Zapsal a zveřejnil Vladimír Pavlas

 

—————

Projekt pro školy

21.04.2013 22:46

 

Školy se zapojují do projektu „ VSTUPY DO ŠKOL“

Tento projekt vyhledávají základní, střední i mateřské školy.  Lektoři z řad kněží, katechetů, pastoračních asistentů a věřících pedagogů „vstupují“ do výuky a při tematicky zaměřených programech představují žákům a studentům křesťanské svátky, tradice a hodnoty, seznamují je s křesťanstvím jako základem naší kultury.

Výukové programy jsou v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání, naplňují např. průřezová témata Multikulturní výchova a Osobnostní a sociální výchova.

Diecézní katechetické centrum organizuje pro lektory programů vzdělávací semináře, při nichž účastníci získávají základní informace a podklady pro realizaci konkrétních programů ve školách. Programy jsou nabízeny školám zdarma a probíhají za přítomnosti učitelů přímo ve třídách. Lektoři přicházejí do škol po dohodě s duchovním správcem farnosti, na jejímž území se škola nachází, a se souhlasem ředitele školy.

Projekt je v brněnské diecézi realizován od podzimu 2010. Doposud byly zpracovány tři řady programů:

 

  • Poselství křesťanských Vánoc
  • Poselství křesťanských Velikonoc
  • Dušičky a Halloween v tradici a kultuře

 

Každé z těchto témat je rozpracováno do tří samostatných výukových programů (odpovídajících třem věkovým kategoriím žáků ZŠ).

Všechny vzdělávací programy  získaly akreditaci MŠMT ČR v systému Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.

Do realizace projektu se zapojili kněží, katecheté, pastorační asistenti a pedagogové z různých farností brněnské diecéze, kteří se před samotným vstupem do výuky účastnili lektorského semináře organizovaného DKC.

 

"Utrpením Pán přešel ze smrti do života a otevřel cestu nám, kteří věříme v jeho vzkříšení, abychom ze smrti do života přešli i my. Není nic velkého, že Ježíš zemřel, tomu věří i pohané, židé a bezbožníci; tomu věří všichni. Skutečně velkou věcí je věřit, že vstal z mrtvých. Vírou křesťanů je Kristovo zmrtvýchvstání." (Sv. Augustin)

 

—————

Všechny články

—————